English in Action 2019

English in Action - englische Sprachwoche für die 6. Klassen am BORG Deutschlandsberg

Vom 11. – 14. Februar kamen die Schülerinnen und Schüler des BORG Deutschlandsberg in den Genuss eines besonders intensiven Lernerlebnisses: Fast eine gesamte Woche lang konnten sie in die englische Sprache eintauchen und ihre Kenntnisse und Fähigkeiten darin umfassend vertiefen. Muttersprachliche Lehrerinnen und Lehrer, direkt aus Großbritannien, schufen ein Umfeld, in dem die Schülerinnen und Schüler mittels spannender multimedialer Aktivitäten authentisches Englisch praktizieren konnten. Englisch zu sprechen wurde zur Normalität, die Sprache konnte äußerst effektiv verwendet werden. In einer Show am Ende der Woche präsentierten die Schülerinnen und Schüler einander, was sie gelernt hatten.

Im Folgenden einige Meinungen von Schülerinnen und Schülern über die Sprachwoche:

English in Action was a great experience, we had very many different topics and we didn’t work too long on one topic.

It was great, we had to talk in English for the whole time. I definitely would do it again.

I liked it and enjoyed talking with the teachers. The tasks were fun. Lucy, one of my teachers, even helped me with my plan to go to England as an exchange student. This was very helpful. I really liked the project.

The teachers were competent and friendly, the projects well prepared. It was fun. Mark, one of the teachers, even lend us his Liverpool – shirt for our interview.

I enjoyed this week very much. We learned many different things and talked about many topics. We even wrote our own play, which I found very cool. Our group performed the scenes for another group and it was really interesting to see what they had been working on.

I think it was one of the best weeks in my life because I realized that I could speak freely and needn’t be afraid of making mistakes. I no longer fear that I’m not good enough for my class.